LATOPIC probiotik 30 kapsula
Probiotici su sojevi živih mikroorganizama iz različitih rodova koji pokazuju povoljan efekat na zdravlje domaćina poboljšanjem balansa crijevne mikroflore.
Latopic sadrži posebno odabrane sojeve bakterija Lactobacillus casei i Lactobacillus paracasei.
Pokazuje povoljne efekte kod pacijenata sa atopijskim dermatitisom udruženim sa alergijama na hranu.
Zašto koristiti
Latopic sadrži posebno odabranu mješavinu bakterija mliječno kiselinskog vrenja, koje pomažu oporavku crijevne barijere tako što pospješuju sekreciju mukusa i održavaju mikrobiološki i imunološki balans, što ima pozitivan efekat na tok AD.
Sastav
Latopic sadrži mješavinu liofilizovanih bakterija mliječne kiseline u odgovarajućem odnosu:
- 50% Lactobacillus paracasei LOCK 0919,
- 25% Lactobacillus casei LOCK 0908,
- 25% Lactobacillus casei LOCK 0900.
Ne sadrži proteine mlijeka, laktozu i gluten.
Indikacije
Atopijski dermatitis udružen sa alergijama na hranu.
Atopijski dermatitis (AD) je multifaktorijalno naslijedno oboljenje, u čijoj osnovi je imunološki poremećaj. Javlja se u djetinjstvu ili adolescenciji, kod većine pacijenata promjene se javljaju već u 3. mjesecu života.
Dominantne odlike su svrab i suha koža. Takođe, crijevna barijera pacijenata sa AD je oslabljena i usljed toga propustljivija za alergene.
Alergije na hranu (najčešće proteine kravljeg mleka, jaja, citruse i kikiriki) spadaju u provocirajuće faktore za pojavu AD.
Upotreba Latopica dovodi do modulacije crijevne mikroflore, što ima za posljedicu stimulaciju imunog sistema i smanjivanje alergijskih reakcija.
Način upotrebe
Sadržaj jedne kesice se rastvori u maloj zapremini mlake tečnosti prokuvana voda ohlađena na sobnu temperaturu ili majčino mlijeko. Pije se odmah nakon pripreme.
Doziranje: jedna kesica dnevno, tokom 3 mjeseca.
Čuvanje na temperaturi 2 – 8˚C (u frižideru), zaštićeno od vlage.
Ukoliko se proizvod čuva van frižidera na temperaturi do 25˚C, treba ga iskoristiti u roku od mjesec dana.