Bio-Kult Candea, 60 kapsula
Najmanje jedna trećina zdravih osoba u ustima, crijevima ili rodnici ima gljivicu iz roda Candida, koja je u većini slučajeva bezopasna. Međutim, kada Candida jednom probije obranu našeg tijela, može se značajno umnožiti i uzrokovati infekciju. To dovodi do stanja koje se naziva kandidijaza.
Najčešći oblik kandidijaze je vaginalna kandidijaza s neugodnim simptomima intimnog područja. Važnu ulogu u zaštiti od kandidijaze predstavlja zdrava vaginalna mikroflora.
Dodatak prehrani koji sadrži 7 sojeva živih kultura mikroorganizama, prah ploda češnjaka i ekstrakt grejpa
Jednom dnevno, za vrijeme ili nakon glavnog obroka progutati 2 kapsule s nešto tekućine ili sadržaj kapsule usipati u hranu.
Djeca ispod 12 godina starosti: po preporuci liječnika ili ljekarnika.
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Upozorenje
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Sadrži soju i mlijeko u tragovima, čija razina ne utječe na osobe netolerantne na laktozu.
Sastojci
2 kapsule (maksimalna dnevna doza) sadrže: ekstrakt sjemenki grejpa 260 mg, prah ploda češnjaka 120 mg, 2 milijarde živih kultura mikroorganizama (2x 109 CFU/2 kapsule).
Žive kulture mikroorganizama: Lactobacillus casei PXN 37, Lactobacillus rhamnosus PXN 54, Lactobacillus acidophilus PXN 35, Lactobacillus delbrueckii ssp.bulgaricus PXN 39, Streptococcus thermophilius PXN 66, Bifidobacterium breve PXN 25, Bifidobacterium longum PXN 30; ekstrakt grejpa (Citrus paradisi), prah ploda češnjaka (Allium sativum) – najmanje 0,45 % alicina, celuloza (tvar za povećanje volumena), hidroksipropil metil celuloza (kapsula). Ne sadrže bojila, aromu niti konzervans.
Sadržaj kapsule može se usipati u hranu ili piće, jer su žive kulture mikroorganizama u Bio-Kult kapsulama otporne na želučanu kiselinu.